Valencia CF05 julio 2024

El Valencia CF dona suport a la proposta de l’Ajuntament de Sueca per a decretar l'any 2025 com ‘Any Puchades’

El Club i l’Ajuntament de Sueca treballaran conjuntament per a continuar retent homenatge a la llegenda valencianista en el centenari del seu naixement

En la vesprada del dijous 4 de juliol de 2024 es va produïr el ple municipal del Ajuntament de Sueca on es va emportar a proposta la moció de decretar l'any 2025 com ‘Any Puchades’ en homenatge a la figura de la llegenda valencianista Antonio Puchades (04/06/1925).

Per al Valencia CF és un orgull esta iniciativa i participarà conjuntament amb l’Ajuntament de Sueca en la celebració d'esta efemèride tan destacada durant la temporada 24-25. Al llarg de la campanya es realitzaran diferents accions com la reedició de l'exposició ‘Els Nostres ídols. Puchades’ amb nous continguts.

Antonio Puchades, conegut com ‘Tonico’, és una de les llegendes del Valencia CF més grans i més volgudes per l'afició a causa del seu rendiment i pel seu sentiment valencianista i passió per la ‘terreta’. Puchades va defendre el club de la seua vida durant 12 temporades (1946-47/1957-58) en les quals va conquistar la Lliga de 1946-47, la Copa de 1949, la Copa Eva Duarte de 1950 i la Copa de 1954. El de Sueca va destacar pel seu lideratge i fortalesa en el terreny de joc al costat de ‘Pasieguito’.

Este tremend nivell li va portar a ser el primer jugador premiat amb el trofeu ‘Monchín Triana’ -reconeixement que atorgava Marca i A dalt al jugador de LALIGA que haguera destacat al llarg de la seua carrera pel seu esperit esportiu i la fidelitat als seus colors-.

En el terreny internacional, Puchades va disputar 23 partits amb la Selecció Espanyola, incloent-hi el Mundial de 1950. La seua gran actuació li va portar a ser l'únic futbolista espanyol inclòs en l'onze ideal de la FIFA després d'acabar la Copa del Món.

Copyright 2013-2024 Valencia Club de Futbol. Es permet l'ús del contingut editorial de l'article sempre que es faça referència a la seua font, a més de contindre el següent enllaç: www.valenciacf.com. Fotografies de Lázaro de la Peña, no es permet la seua reutilització.

Últimes notícies Ver todas