Valencia CF03 julio 2024

El Valencia CF i Octopus Energy inauguren la planta solar de la Ciutat Esportiva de Paterna

Este matí, el Valencia CF i Octopus Energy han fet un pas ferm cap a un futur més sostenible amb la inauguració del sistema d'autoconsum solar en la Ciutat Esportiva de Paterna. El projecte, realitzat per la companyia energètica durant el mes de juny, és la primera fita del seu recent Partenariat de Sostenibilitat.

La instal·lació de 328 panells, situats estratègicament en les cobertes del gimnàs, vestuaris i zona de manteniment, permet al centre d'entrenament i desenvolupament de talent del Club funcionar ja amb més d'un 30% d'energia solar. Este és la primera gran fita de l'aliança amb la qual el Valencia CF, de la mà de Octopus Energy, accelera el seu procés de transició energètica.

Amb una producció anual de més de 260.000 kWh, la Ciutat Esportiva es converteix en el centre de l'estratègia de sostenibilitat del Valencia CF. A més, el compromís amb la descarbonització es reforça amb l'electricitat 100% renovable que Octopus Energy subministrarà en els moments en què es necessite connectar-se a la xarxa.

Durant la inauguració, totes dues entitats han anunciat que milloraran la Ciutat Esportiva integrant solucions elèctriques desenvolupades per Octopus Energy i dissenyades per a fomentar el consum d'energia verda entre les milers de persones que utilitzen les instal·lacions. A més, crearan la ‘Casa de l'Energia’, un espai on els visitants podran submergir-se en les diferents energies renovables de manera interactiva, i veure en directe les entranyes de la instal·lació solar.

“Estem ja treballant en nous projectes de sostenibilitat en la Ciutat Esportiva amb els quals promoure la transferència de coneixement sobre l'univers energètic verd, la mobilitat sostenible i altres iniciatives amb les quals acostar les energies renovables a les persones”, explica Roberto Giner, CEO de Octopus Energy. “La confiança que demostra el Valencia CF amb esta aliança és una mostra més del nostre compromís amb fer que les energies netes siguen un bé accessible i assequible per a les famílies”, afig.

“Estem encantats amb esta col·laboració que permet al Valencia CF avançar en la sostenibilitat. Gràcies a esta instal·lació de 850 metres quadrats de plaques solars muntades sobre una superfície de 1.800 m², s'estalviarà un 34% de consum energètic. També ens permetrà reduir fins a 235 Tones d'emissions de CO₂ comparada amb la generació elèctrica provinent de gas”, explica Christian Schneider, director d'Operacions i Infraestructures del Valencia CF.

“Així mateix, s'han instal·lat quatre punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a l'interior de la Ciutat Esportiva i estem treballant conjuntament amb Octopus Energy per a muntar dos punts addicionals per als nostres aficionats”, afig el responsable d'Operacions i Infraestructures del Valencia CF.

Copyright 2013-2024 Valencia Club de Futbol. Es permet l'ús del contingut editorial de l'article sempre que es faça referència a la seua font, a més de contindre el següent enllaç: www.valenciacf.com. Fotografies de Lázaro de la Peña, no es permet la seua reutilització.

Últimes notícies Ver todas