Valencia CF23 abril 2024

L’exentrenador del Valencia CF Jack Greenwell entra en el Saló de la Fama del Museu Nacional del Futbol anglés

Va dirigir al conjunt valencianista durant dos temporades (1933-34/1934-35) en les quals va guanyar la Copa Regional i va portar al Club a la seua primera final de Copa

John Richard ‘Jack’ Greenwell va ser un futbolista i entrenador britànic que va dirigir al Valencia CF durant dos campanyes (1933-1935). La seua figura en l'entitat valencianista és recordada per la consecució de la Copa Regional i per portar al Club a disputar la seua primera final de Copa en la temporada 1933-34. L'entrenador britànic ha entrat en el Saló de la Fama del Museu Nacional del Futbol anglés, amb seu en Mánchester.

L'ambaixador del Club i llegenda del Valencia CF, Vicente Rodríguez, ha recordat el seullegat: “És per a mi un orgull representar al Valencia CF per a recordar a JackGreenwell, que va deixar un gran record en el nostre Club. Va dirigir al nostreequip durant dos brillants temporades en els anys 30, guanyant un trofeuRegional i portant-nos a la nostra primera final de Copa. Estem molt satisfetsque formes part del Saló de la Fama del Museu Nacional del Futbol. Sempreestarà en la nostra memòria”.

Jack Greenwell ha sigut triat per a entrar en el Saló de la Fama del Museu Nacional del Futbol anglés pels seus assoliments pioners en l'àmbit futbolístic entre els quals destaquen: ser dels primers entrenadors anglesos a dirigir a l'estranger, un dels tècnics més exitosos de la història d'Anglaterra i pel gran llegat que va deixar a Espanya i a Sud-amèrica (primer entrenador no sud-americà a guanyar la Copa Amèrica).

“No hi ha dubte que Greenwell va exercir un paper fonamental en la globalització i en la configuració del futbol tal com el coneixem hui dia”, indica el Museu Nacional del Futbol anglés, localitzat a la ciutat britànica de Mánchester.

El Saló de la Fama del Museu Nacional del Futbol anglés té com a objectiu destacar els assoliments d'aquelles persones que han fet una contribució rellevant al futbol anglés. A més, reconeix i defén les carreres d'aquells que van més enllà de l'impacte en el terreny de joc.

Foto: Barberá

Copyright 2013-2024 Valencia Club de Futbol. Es permet l'ús del contingut editorial de l'article sempre que es faça referència a la seua font, a més de contindre el següent enllaç: www.valenciacf.com. Fotografies de Lázaro de la Peña, no es permet la seua reutilització.

Últimes notícies Ver todas