Valencia CF31 mayo 2024

Rafa Blanquer: “Serà un acte entranyable, ja que el Valencia Club Atletisme va ser part del Valencia CF durant 70 anys”

El Camp de Mestalla albergarà esta vesprada l'esdeveniment del centenari del Valencia Club Atletisme

En la vesprada d'este divendres, 31 de maig, el Camp de Mestalla viurà una altra jornada especial. Durant este 2024, el Valencia Club Atletisme, equip que va pertànyer al Valencia CF durant 70 anys, celebra el seu centenari.

El president del Valencia Club Atletisme, Rafa Blanquer, comenta, en L’Informatiu de VCF Ràdio, algunes de les peculiaritats de l'esdeveniment.

Esdeveniment

“Cal recordar que vam ser, durant 70 anys, Valencia Club de Futbol. Ací és on vam nàixer, on vam créixer, on ens vam fer tant persones com futbolistes i és una cosa que portem molt en el cor”.

Suport del Valencia CF

“El Valencia CF té un gran equip de treball. Sense ells no hauríem pogut celebrar este acte de la forma que en què la farem. Hi ha un grup de professionals sensacionals que s'han buidat a ajudar-nos a fer esta presentació. Estem molt contents i agraïts”.

Protagonistes importants al Camp de Mestalla

“Estaran Alejandro Blanco, president del Comité Olímpic Espanyol (COI), medallistes olímpics, campions del món d'atletisme… entorn de 200 atletes. Serà un acte entranyable”.

Antonio Campos

“Inauguraremos l'acte entre els dos. Al llarg de tota la nostra vida esportiva hem portat l'escut del Valencia CF pegat al pit”.

Competir defenent l'escut del Valencia CF

“Per mi va ser tot. Vaig començar a fer esport amb 13 anys de la mà d'Emilio Ponce i, llavors, Antonio Ferrera era el delegat de la secció d'atletisme i tota la vida hem portat pegat al pit l'escut fins a arribar a ser atletes olímpics”.

Centenari Valencia Club Atletisme

“La nostra escola d'atletisme està entorn de 800 atletes i més de 20 professors que tots han sigut campions d'atletisme. Nosaltres tractem de mantindre al màxima nivell eixe ensenyament. Des d'estes escoles han eixit, enguany, 14/15 atletes que han format part del primer equip, amb la qual cosa és una pedrera impressionant”

Club enormement llorejat

“Per a aconseguir els 28 títols havíem de guanyar la lliga nacional per a poder optar a la “Champions” de l'Atletisme. Vam estar 20 anys sense baixar del podi. Vam ser 2 vegades campions de la Copa d'Europa, 12 vegades subcampions, diverses vegades tercers…vam aconseguir moltíssims èxits i es deu al treball ben realitzat de tantes persones que han actuat en el club”.

Any Olímpic

“Alguns dels nostres atletes estaran també, com en la majoria dels Jocs Olímpics, aportem diversos atletes”.

Formació dels joves

 “És un ensenyament de vida. Des de xicotets se'ls fa tindre esta condició fonamental. Començar en una base com esta és una cosa que per a la seua formació és indispensable.

Un dels atletes il·lustres del València Club Atletisme és Antonio Campos, qui fora treballador del Valencia CF durant 40 anys.

Trajectòria professional

“Vaig estar 40 anys treballant en les oficines del Valencia CF, en Ciutat Esportiva de Paterna i els meus últims anys en la Consergeria del Camp de Mestalla”.

Etapa com a atleta

“Vaig començar al meu poble, Pedralba, jugava al futbol sense parar de córrer i quan faltaven 15 dies per a fer una prova esportiva d'atletisme, el delegat d'Esports del poble em va dir que anaven a fer un equip d'atletisme i que m'inscriguera. Em vaig inscriure i en la primera carrera que vaig fer vaig quedar primer. Vaig guanyar a tots els que van vindre de la Federació Valenciana, del València, del Llevant, del Llíria, de l'Algemesí, de l'Ontinyent… La meua segona carrera vaig tornar ser primer i en la tercera, el Valencia CF em va fitxar. Emilio Ponce em va firmar. En el 1967 vaig córrer la Volta a Peu de València, quedant segon, i així es va iniciar la meua carrera esportiva”.

Diploma Olímpic a Mont-real 1976

“Als 8 anys de començar a entrenar, vaig tindre la sort de poder anar a uns Jocs Olímpics i de ser finalista i em vaig ficar octau del món”.

Acte al Camp de Mestalla

 “Serà molt especial, ja que, veuré a gent que fa molts anys que no els he vist i serà una alegria tornar a veure'ls”.

Copyright 2013-2024 Valencia Club de Futbol. Es permet l'ús del contingut editorial de l'article sempre que es faça referència a la seua font, a més de contindre el següent enllaç: www.valenciacf.com. Fotografies de Lázaro de la Peña, no es permet la seua reutilització.

Últimes notícies Ver todas