Valencia CF01 febrero 2020

Carlos Soler: “He tingut la sort de marcar el gol de la victòria en un dia important per a mi”

El canterano, que va debutar al desembre de 2016 en Anoeta, va jugar el seu partit 100 amb el Valencia CF en LaLiga

Este 1 de febrer de 2020 ha sigut en dia històric per a un producte de l'Acadèmia del Valencia CF, on va arribar amb tot just 8 anys. Aquesta nit davant el Celta a Mestalla i en l'onze titular d'Albert Celades, Carlos Soler, va complir amb poc més de 23 anys el seu partit 100 en LaLiga amb la samarreta blanc-i-negra en la seua tercera temporada i mitja en el primer equip. I, a més, va tindre la fortuna de marcar el gol del triomf, en el minut 77, i desembossar una trobada que estava sent molt disputat i barallat. Millor record impossible per a l'internacional i més davant la seua afició que va corejar el seu nom per la importància d'aqueix punt.

Al final del partit i amb l'alegria de tot Mestalla, el protagonista de la nit afirmava que “estic molt content. Mai podia pensar que amb 23 anys arribaria a disputar 100 partits en Lliga amb el Valencia CF, és una passada. Vull continuar gaudint ací que és on vull estar. He tingut la sort de marcar en un dia important per a mi el gol de la victòria que ens fica, de moment, en Champions, que és on volem estar. Hui el més important era sumar els tres punts. Comencem bé, vam poder marcar, però el Celta té un bon equip i ha barallat fins al final. El més important és que dormim en llocs Champions, estarà car, però ho intentarem de gom a gom”.

Va destacar la victòria per molts motius. “Ha sigut un partit complicat davant un Celta que no es mereix ser ací, ja que compta amb jugadors molt bons. Ens ha costat guanyar, perquè veníem d'un treball molt gran en Copa amb pròrroga inclosa. Al final, hem guanyat i amb porteria a zero. El gol? M'ha caigut la pilota perfecta després de tocar-la Rodrigo i ha entrat. El millor és sumar tres punts a Mestalla, on no ens ha guanyat ningú encara. Ara toca pensar en la Copa i a seguir avant”.

I és que Carlos va treballar des de l'inici en atac i defensa per la banda esquerra, encara que moltes vegades busque entrar per dins per a crear major perill en la saga cèltica. En el minut 16 va poder marcar, però un defensa el va evitar, encara que el col·legiat no va donar servei de cantonada en una acció molt protestada per ell i per la resta dels seus companys. Després del descans el va intentar també i va combinar amb Gayà en diverses accions. I el millor estava per arribar, en el minut 77, quan va encertar a batre a Rubén Blanco amb un tret ajustat al pal després que Rodrigo tocara la pilota de cap i li ho deixara perfecte per a fer el 1-0. Després, es va col·locar per la dreta i va barallar com la resta dels seus companys per assegurar aquests tres valuosos punts.

Un jove veterà en la plantilla blanc-i-negra

En aquest centenari en Primera Divisió, el ‘8’ valencianista porta 49 victòries, 27 empats i 24 derrotes i ha marcat huit gols, dos aquesta temporada i tots dos a Mestalla, en la dissetena jornada davant el Reial Madrid. Malgrat la seua joventut Carlos Soler és el quart jugador de l'actual plantilla del Valencia CF amb més partits oficials (137), només superat per Parell amb 374, José Luis Gayà amb 222 i Rodrigo Moreno amb 215, un registre que reflecteix el seu protagonisme amb els entrenadors que li han dirigit.

I la seua història en LaLiga va arrancar quan acabava 2016 i va debutar amb el primer equip en la quinzena jornada de Lliga en Anoeta davant la Real Societat, després de substituir a Mario Suárez en els compassos finals del partit. La seua estrena com a golejador va arribar al gener de 2017, en un derbi davant el Vila-real quatre jornades després. Des de llavors, aquest valencià i valencianista ha anat creixent dia a dia, mes a mes, temporada a temporada fins a convertir-se en l'actualitat, gràcies a la seua polivalència en la línia medul·lar, en una peça important en el bloc d'Albert Celades. Aquest dissabte, una vegada més, va demostrar la seua importància i transcendència en el joc del conjunt de Mestalla i, sobretot, que amb el seu gol va ficar al Valencia CF en zona Champions per primera vegada en el que va de LaLiga mancant la jornada d'aquest diumenge.