Valencia CF17 octubre 2021

CRÒNICA | Derrota del Valencia CF davant el FC Barcelona (3-1)

Gayà, autor del gol que va avançar als nostres al Camp Nou

Derrota del Valencia CF davant el FC Barcelona (3-1) en un partit molt disputat al Camp Nou. Els nostres es van posar per davant en el marcador gràcies a un autèntic golàs de José Gayà i van barallar a la recerca dels tres punts des de principi a fi, però el conjunt català, que va empatar gràcies a una miqueta de Ansu Fati, va donar la volta al partit des dels onze metres transformant un penal dubtós i que va ser molt protestat pels nostres. El Valencia CF va demostrar el seu caràcter competitiu creixent-se en el segon temps després de patir el revés del penal i va posar al FC Barcelona en dificultats, però en els minuts finals Coutinho va fer el 3-1 definitiu.

El partit va començar a un ritme frenètic. El FC Barcelona es va llançar a l'atac pràcticament en la primera jugada i el Valencia CF va respondre amb una amb un autèntic golàs en el minut 4. Gayà, que tornava després de superar els seus problemes físics, no va tardar a exhibir la seua versió més decisiva. El ‘14’ va caçar una pilota rebutjada després d'un córner en la vora de l'àrea i la seua zurdazo va perforar la porteria de Ter Stegen, que res va poder fer davant un tret tan potent i ben col·locat. Però si havia sigut decisiu en la porteria rival, tot seguit ho seria en la porteria valencianista rebanyant la pilota quan Dest es disposava a marcar pràcticament a plaer després de rebre una passada de Jordi Alba.

El Valencia CF va començar guanyant al Camp Nou, però amb pràcticament tot el partit per davant, el Barça no havia dit la seua última paraula i abans del quart d'hora de joc Ansu Fati va empatar la trobada amb un tret col·locat al pal llarg de la porteria valencianista, on no podia arribar Cillessen. El partit es jugava amb intensitat, a anada i volta, amb els dos equips buscant el gol en una guerra sense quarter. Guedes i Soler llançaven al Valencia CF cap a la porteria rival, però en aquest tram de partit va ser el conjunt blaugrana qui va aconseguir el botí.

Just abans del descans Gil Manzano va xiular penal en una jugada entre Gayà i Ansu Fati que va ser molt protestada pels nostres i que seria decisiva en el transcurs de la trobada. Memphis va fer el 1-2 des dels onze metres i, després del descans, el Valencia CF va saber rearmar-se per a tornar a la càrrega amb un tret de Soler que es va estavellar contra el pal dret de la porteria rival. Després de Soler, ho va intentar Guedes. El portugués es va trobar aquesta vegada amb una gran intervenció de Ter Stegen.

Es creixia el Valencia CF en una segona part en la qual va buscar l'empat amb insistència i després d'una gran arrancada per la dreta Carlos Soler, fins i tot, va arribar a posar una passada de la mort que no va trobar rematador. Malgrat els esforços dels nostres, Coutinho marcaria en els minuts finals el 3-1 definitiu. El Valencia CF intentarà retrobar-se amb la victòria dissabte que ve davant el RCD Mallorca al Camp de Mestalla.

Fitxa tècnica

3. FC BARCELONA: Ter Stegen, Sergi Roberto (Mingueza, 71’), Piqué, Eric García, Jordi Alba, De Jong, Busquets, Gavi (Nico, 71’), Dest (Kun Agüero, 86’), Ansu Fati (Coutinho, 59’) y Memphis.

1. VALENCIA CF: Cillessen, Foulquier (Yunus Musah, 75’), Gabriel Paulista, Diakhaby, Gayà, Wass, Hugo Guillamón (Manu Vallejo, 87’), Carlos Soler, Hugo Duro (Marcos André, 60’), Guedes (Cheryshev, 75’) y Maxi Gómez.

GOLS: 0-1 Gayà, 4’; 1-1 Ansu Fati, 12’; 2-1 Memphis, 41’; 3-1 Coutinho, 85’.