Valencia CF10 septiembre 2022

CRÒNICA | Derrota del Valencia CF davant el Rayo Vallecano (2-1)

Els nostres buscaran retrobar-se amb els tres punts dissabte que ve enfront del RC Celta a Mestalla

Derrota del Valencia CF davant el Rayo Vallecano per 2 gols a 1 en un partit en el qual el conjunt local va saber imposar-se a base de pressió i contraatac. Isi va avançar al Rayo amb un gol matiner i un rebot en pròpia porta a l'inici de la segona meitat, precisament quan millor es trobava el Valencia CF, va deixar el partit pràcticament sentenciada. El Valencia CF ho va intentar fins al final i Diakhaby va retallar distàncies a pilota parada en el 93’. Els nostres buscaran retrobar-se amb els tres punts dissabte que ve enfront del RC Celta de Vigo al Camp de Mestalla.

Havia advertit Gattuso en la prèvia sobre els perills del Rayo Vallecano i el conjunt del sud de Madrid no va tardar ni cinc minuts a posar-los de manifest. Ho va fer colpejant primer, marcant el 1-0 a pilota parada en una jugada rematada per Isi i dominant en una primera meitat en la qual va aplicar un guió molt clar: pressionar per a robar i construir ràpidament al contraatac. Amb esta recepta, va dificultar les connexions del Valencia CF i es va presentar enfront de la porteria valencianista en repetides ocasions, però Mamardashvili va contindre al rival en el primer temps amb una extraordinària actuació.

Al quart d'hora de joc, el porter valencianista va protagonitzar una doble parada per a negar-li el punt al Rayo, responent a dos trets a boca de canó dins de l'àrea amb tota una exhibició de reflexos i minuts després va contenir a Camello, que s'estavellaria també contra els seus guants. El Valencia CF va tractar de reaccionar a la superioritat del conjunt local i, amb el pas dels minuts, va aconseguir començar a superar línies i desfer-se de la pressió asfixiant del rival. Passada la mitja hora, Nico va tindre en una rematada de córner la primera ocasió valencianista.

La millora del Valencia CF semblava continuar cobrant forma després del descans i en el 47’, novament Nico, tindria una altra ocasió per a signar el gol de l'empat en les seues botes. En una jugada col·lectiva servida per Yunus Musah, el migcampista va tractar de perforar la porteria, però la pilota va tornar a marxar-se per sobre del travesser. Quan tot feia presagiar que no tardaria en arribar l'empat, en els millors minuts del Valencia CF, seria el Rayo qui voria porteria: el conjunt madrileny va tornar a fer mal i el va fer aliant-se amb la fortuna en una acció, novament, a pilota parada.

Un córner directe a l'àrea xicoteta va servir perquè la pilota es colara dins la porteria de Mamardasvhili sorprenent a tots després de rebotar en la defensa del Valencia CF. El 2-0 va deixar als nostres amb molt poques opcions de victòria a Vallecas. El Valencia CF, buscaria retallar distàncies fins al xiulet final. Gattuso va treure jugadors ofensius des de la banqueta, entre ells Justin Kluivert que disputava els seus primers minuts com a valencianista, i l'equip tractava de donar més redoblant la intensitat. En els minuts finals, en una falta lateral molt ben treta per André Almeida i rematada per Diakhaby, els nostres retallarien distàncies establint el 2-1 definitiu.

FITXA TÈCNICA:

2. RAYO VALLECANO: Dimitrievski, Balliu, Lejeune, Catena, Fran García, Óscar (Pozo, 87’), Santi Comesaña (Ismaila Ciss, 68’), Isi (Randy Nteka, 76’), Álvaro, Camello (Falcao, 68’) i Trejo (Unai López, 76’).

1. VALENCIA CF: Mamardashvili, Thierry R., Gabriel Paulista, Diakhaby, Gayà (Lato, 64’), Hugo Guillamón (André Almeida, 78’), Yunus Musah, Nico (Marcos André, 55’), Samuel Lino, Samu Castillejo i Hugo Duro (Justin Kluivert, 64’).

GOLS: 1-0 Isi, 5’; 2-0 Nico (p. p.), 51’; 2-1 Diakhaby, 93’.