Valencia CF19 septiembre 2020

CRÒNICA | Derrota del Valencia CF en la visita a Balaídos (2-1)

El conjunt de Javi Gracia, de menys a més, baralla sense recompensa davant el RC Celta i pateix la primera ensopegada de la temporada

Primera derrota del Valencia CF en LaLiga 20.21. El conjunt dirigit per Javi Gracia va barallar des de principi a fi en Balaídos davant el RC Celta de Vigo en un partit en el qual va ser de menys a més i en el qual va saber sobreposar-se a un gol matiner gràcies a un derechazo de Maxi Gómez. El gol de l'uruguaià res més començar la segona part no va ser suficient. Iago Aspas, molt inspirat, va desequilibrar el partit amb un tret de falta des de la frontal davant el qual res va poder fer Jaume Domènech. Tots dos equips van tindre els seus moments al llarg del partit i el Valencia CF va acabar pràcticament bolcat sobre la porteria celeste, però el marcador ja no es tornaria a moure. Després de l'ensopegada en Balaídos LaLiga no dóna treva, cal alçar-se ràpid i centrar-se des de ja a sumar els tres punts dissabte que ve 26 de setembre davant l'SD Huesca a Mestalla.

El partit es va posar costa amunt ràpidament, en el minut 13, amb un gol de Iago Aspas després d'una jugada molt ajustada que va revisar el VAR per possible anara de joc. El conjunt de Javi Gracia no es va rendir, va anar de menys a més conforme van passar els minuts i poc després va disposar de la primera ocasió, protagonitzada per Kondogbia amb un tret llunyà que va eixir desviat només uns mil·límetres a la dreta de la porteria local. Els últims compassos de la primera part van deixar les millors accions fins al moment del Valencia CF, prenent la iniciativa i jugant cada vegada més en camp contrari. El RC Celta va aconseguir frenar les escomeses fins al descans, la majoria de vegades amb falta.

El Valencia CF va eixir amb el ganivet entre les dents del túnel de vestuaris i en el primer minut després de la represa Maxi Gómez perforava la porteria del conjunt gallec aprofitant un bon centre de Wass des de la dreta. L'uruguaià, que venia de participar en tres dels quatre gols del derbi contra el Levante UD, segueix fidel als seus grans inicis de LaLiga i anotava d'esta manera el seu segon tant de la temporada. Després del 1-1 el Valencia CF va continuar estrenyent, però en els millors moments va arribar el segon del RC Celta, obra de Iago Aspas amb un tret de falta en la frontal de l'àrea després d'una acció molt rigorosa d'Esquerdo sobre Nolito. En el tram final, l'àrbitre no va assenyalar un possible penal a favor del Valencia CF i el portera Iván Villar va detindre un perillosíssim llançament de falta de Maxi Gómez.

Fitxa tècnica

2. RC Celta: Iván Villar, Hugo Mallo, Murillo (Gabriel Veiga, 79’), Aidoo, Lucas Olaza, Fran Beltrán (Okay Yokuslu, 66’), Renato Tapia (Néstor Araújo, 79’), Denis Suárez (Baeza, 66’), Emre Mor (Brais Méndez, 71’), Iago Aspas i Nolito.

1. Valencia CF: Jaume Domènech, Wass, Gabriel Paulista, Diakhaby, Gayà, Esquerdo (Thierry Correia, 73’) Kondogbia, Yunus Musah (Sobrino, 11’), Guedes (Jason, 46’), Kang in (Manu Vallejo, 46’) i Maxi Gómez.

Gols: 1-0, Iago Aspas, 13’; 1-1 Maxi Gómez, 46’; 2-1 Iago Aspas, 56’.

Àrbitre: Gil Manzano (Col. Extremeny). Va amonestar a Renato Tapia, Okay Yokuslu i Esquerdo.

Àrbitre VAR: De Burgos Bengoetxea (Col. Basc).

Partit de la segona jornada de LaLiga, disputat en l'Estadi de Balaídos.