Valencia CF23 abril 2022

CRÒNICA | El Valencia CF cau en el torn de penals de la final de Copa davant el Real Betis

L'equip va lluitar durant 120 minuts, però la mala fortuna des dels onze metres decideix la final de la Cartuja a favor del conjunt verd-i-blanc

El Valencia CF ho va intentar fins al final en una final disputada de principi a fi, però la mala fortuna en el torn de penals li priva de guanyar la novena Copa del Rei de manera més cruel i injusta sobre la gespa de la Cartuja. Borja Iglesias va avançar al Real Betis als deu minuts de joc i Hugo Duro va empatar minuts després per al Valencia CF. Després de 120 minuts igualats i un torn de penals igual d'igualada, l'encert i la fortuna des dels onze metres somriuen al conjunt verd-i-blanc, però el Valencia CF cau amb honors.

En una nit en la qual La Cartuja va presentar un gran ambient, en la qual tot el valencianisme somiava amb el títol, el Real Betis es va avançar primer. El va fer en una rematada de Borja Iglesias al minut 10 de partit. El Valencia CF va intentar reaccionar ràpidament en una jugada en la qual el desborde de Guedes va provocar la groga per a Carvalho. El conjunt verd-i-blanc va mantindre el seu protagonisme ofensiu i en una jugada de Bellerín va haver d'aparéixer Carlos Soler per a desbaratar el perill.

En els moments dificultat el Valencia CF no va perdre la fe, va resistir i en el 33’ Ilaix Moriba es va inventar una passada que ningú va veure per a deixar a Hugo Duro sol i mà a mà amb el porter rival. El davanter, que té un idil·li amb el Valencia CF i amb la Copa, va empatar el partit amb un toc subtil. Aprofitava el Valencia CF el moment i just abans del descans l'afició valencianista va reclamar una acció polèmica, en la qual Claudio Bravo va propinar una colzada a Guedes.

El conjunt verd-i-blanc tornaria a intentar-lo en un tram final de primera part en la qual tots dos equips van disposar d'ocasions de perill, però es va topar amb el pal del Valencia CF. Després del pas per vestuaris, els nostres van estrényer sobre la porteria del Real Betis i van protagonitzar diverses accions de perill al crit de ‘Si es pot’ i ‘Aquesta és l’afició d’un Valencia CF va campejar’.

Va eixir més fort i més intens el Valencia CF, però el Real Betis també tindria opcions per a posar-se per davant en el marcador. No obstant això, malgrat els intents del conjunt verd-i-blanc, Mamardashvili va saber imposar-se en una acció decisiva abans que un tret perillós de Canales. L'equip rival es trobaria fins i tot amb el pal i posteriorment amb una altra parada salvadora de Mamardashvili.

El partit va seguir igual de disputat, amb ocasions de perill per a tots dos equips, i va anar a la pròrroga amb el marcador de 1-1. El Valencia CF ho va intentar per activa i per passiva de principi a fi durant 120 minuts, però la final no es decidiria fins als penals. Pese al resultat, l'afició va reconéixer l'esforç de l'equip al final de la trobada ovacionada als jugadors, que van lluitar fins al final i li ho van deixar tot sobre el terreny de joc.

Fitxa tècnica

1. Real Betis: Claudio Bravo, Álex Moreno (Miranda, 109’), Bartra, Pezzella, Bellerín, Guido Rodríguez, Carvalho (Guardado, 102’), Juanmi (Joaquín, 86’) Fekir (111’), Canales (Tello, 111’) i Borja Iglesias (Willian José, 102’).

1. Valencia CF: Mamardashvili, Foulquier (Yunus Musah, 100’), Diakhaby, Gabriel Paulista, Alderete, Gayà, Hugo Guillamón (Racic, 85’), Ilaix Moriba (Thierry R., 79’), Carlos Soler, Hugo Duro (Bryan Gil, 85’) i Guedes.

GOLS: 1-0 Borja Iglesias, 10’; 1-1 Hugo Duró, 30’.

PENALTIS: 0-1 Carlos Soler; 1-1 Willian José; 1-2 Racic; 2-2 Joaquín; 2-3 Guedes; 3-3 Guardado; 4-3 Tello; 4-4 Gayà; 5-4 Miranda