Valencia CF28 agosto 2020

CRÒNICA | El València CF guanya al Villarreal CF amb un doblet de Maxi Gómez (2-1)

Bon partit del conjunt dirigit per Javi Gracia, que va remuntar el gol inicial de Chukwueze per a seguir amb ple de victòries en la pretemporada

Només és un partit de preparació, però este Valencia CF transmet bones sensacions. Va guanyar al Villarreal CF (2-1) remuntant el gol inicial de Chukwueze, però per damunt del resultat, els jugadors van mostrar tindre gana, van mossegar quan van haver de fer-ho, van utilitzar diversos recursos per a buscar la victòria i es van buidar fins al xiulet final tant en atac com en defensa.

En plena preparació, el Valencia CF va donant senyals del que serà quan s'alce el teló a la competició oficial. Seriosos i ben col·locats, agressius, perillós en les accions d'estratègia, veloç a l'hora de buscar la porteria rival, a l'equip de Javi Gracia li va penalitzar una imprecisió als huit minuts de joc que va aprofitar Chukwueze, això va portar al rival a tindre més la pilota, però sense acumular ocasions. No es va amagar, ni molt menys.

En eixos moments, sí que es va vore com activar l'eixida de la defensa des de darrere a la veu de Gabriel Paulista, a més de treballar com atacar al rival buscant l'esquena de la defensa. Un recurs també vàlid i al qual van estar molt prop de traure-li resultat, amb bones internades de Jason o de Maxi Gómez, jugant sempre al límit. No arribava el gol, però el Valencia CF va fer mèrits de sobra, tenint entre les millors ocasions un endiablat llançament llunyà de falta directa de Wass, que va repel·lir amb dificultats Sergio Asenjo, minuts abans d'engrandir-se per a buidar com va poder una cabotada de Maxi Gómez després d'un perfecte centre de Daniel Wass.

Va acabar enviant el Valencia CF, amb un gran últim quart d'hora portant la iniciativa i molt ben posicionat en la gespa, amb bons minuts de Račić i Esquerdo en la línia medul·lar. Calia seguir, les sensacions eren bones i per això Javi Gracia li va donar continuïtat a l'equip. Sense canvis al descans, el conjunt blanc-i-negre va començar amb una pressió en zona alta, va ser més agressiu i van estar molt prop d'empatar als cinc minuts de la represa, amb un altre enverinat centre de Gayà, que Maxi va tocar la pilota amb intel·ligència i al qual Manu Vallejo no va arribar per molt poc. Quina llàstima!

Mereixia el gol el Valencia CF, l'equip es buidava físicament, tant en atac com en defensa. Un exemple es va vore als 54 minuts, quan Guedes va traure tota la seua energia per a mesurar-se en un duel de velocistes amb Chukwueze per a frenar un contraatac. Jaume es va vore obligat a traure una bona mà per a desviar a córner un potent tret llunyà de Coquelin.

No anava a baixar els braços el Valencia CF que, en una jugada d'estratègia després d'un córner executat per Esquerdo, rematava al fons de la xarxa Maxi Gómez amb el cap.

Era el minut 65 de partit i es feia justícia, però el conjunt de Javi Gracia volia més. El tècnic va fer els seus primers canvis, oxigen que van portar a Wass a reubicar-se com a migcampista al costat d'Esquerdo, amb el Valencia CF mantenint la seua pressió i agressivitat per a buscar el triomf.
No estava disposat l'equip a conformar-se amb l'empat. I des del carril esquerre, Guedes va fer una cavalcada per a vore una vegada i una altra sense cansar-se, desafiant al lateral abans de posar la pilota en l'àrea perquè Maxi Gómez signara el seu doblet per a voltejar el marcador i seguir amb ple de victòries en esta pretemporada.

Fitxa tècnica:

2. Valencia CF: Jaume Doménech, Wass, G. Paulista, Mangala, Gayà ©, Esquerdo, Račić (Thierry, min. 65), Jason (Yunus, min. 65), Guedes (Álex Blanco, min. 79), Manu Vallejo (Kang In, min. 65) i Maxi Gómez (Rubén Sobrino, min. 79).

1. Villarreal CF: Sergio Asenjo, Raúl Albiol (Chakla, min. 46), Pau Torres, Pedraza (Jaume Costa, min. 46), Peña, Parejo, Coquelin (Iborra, min. 66), Chukwueze, Moi Gómez (Kubo, min. 66), Gerard Moreno © i Paco Alcácer (Fernando Niño, min 66).

Gols: 0-1, min. 8: Chukwueze. 1-1, min. 65: Maxi Gómez. 2-1, min. 74: Maxi Gómez.