Valencia CF02 agosto 2019

CRÒNICA | El Valencia CF perd en el Amex Stadium davant el Brighton en la quarta prova de pretemporada (2-1)

Marcelino va tornar a donar minuts a la pràctica totalitat de jugadors desplaçats a Anglaterra

El Valencia CF va perdre en el Amex Stadium davant el Brighton & Hove Albion per 1-2 en un partit en el qual els de Mestalla continuen conformant la seua posada a punt de cara a l'imminent inici de Lliga. Es va avançar en el marcador en la primera meitat, però els locals li van donar la volta al marcador amb el gol del triomf en l'últim sospir del xoc.

Va ser un partit típic de pretemporada amb un Valencia CF greixant la seua màquina amb el pas dels minuts. Toca carregar bateries, bones sensacions, moviments tàctics, la millor forma física, solidesa defensiva… Els locals buscaven crear perill amb futbol directe i els de Marcelino amb tocs de pilota, joc pausat i vertical en el moment just. Es van vore arribades a l'àrea de Ryan fins que prop de la mitja hora un centre perfecte de Cheryshev a la búsqueda de Rodrigo va propiciar que el central Dunk marcara en pròpia porta per a fer el 0-1.

El Brighton, amb escàs bagatge en atac, va empatar al caient del descans amb un polèmic penal per enderrocament de Murray dins de l'àrea en un forcejament. El col·legiat no va dubtar, no obstant això, a xiular-ho i el propi davanter va batre des dels onze metres a Doménech, qui va endevinar la direcció i que a punt va estar de detindre'l. Fins a eixe moment el meta valencianista estava sent un espectador més. Res va canviar d'ací al final de la primera meitat.

Després del descans, Marcelino va donar minuts a molts jugadors, entre ells a Ferran Torres, recent campió d'Europa Sub 19, i molt prompte un centre de Piccini quasi suposa el segon punt del Valencia CF en una cabotà de Maxi i en el córner Diakhaby també es va acostar al 1-2, però Stephens el va evitar en l'últim moment. També es va estrenar un altre campió d'Europa, Carlos Soler en substituir al capità Parejo. A penes va haver ocasions, encara que Guedes, amb la seua velocitat, va crear perill als locals. Quasi al final Duffy va marcar el 2-1 després d'un córner. Al final, derrota per la mínima i a pensar ja en el següent amistós d'este diumenge davant el Bayer Leverkusen, equip de Champions com els de Mestalla.

Fitxa tècnica

2. Brighton & Hove Albion: Ryan, Martín Montoya, Burn, Dunk ©, Duffy, March, Stephens, Pröpper, Murray, Locadia y Trossard. También jugaron Gross, Andone, Kayal, Bernardo i Jahanbakhsh.

1. Valencia CF: Doménech, Piccini (Wass, m. 61), G. Paulista (Garay, m. 61), Diakhaby (Javi Jiménez, m. 72), Gayà (Salva Ruiz, m. 46), Parejo © (Carlos Soler, m. 71), Coquelin (Kondogbia, m. 35), Kang In (Guedes, m. 46), Cheryshev (Ferran, m. 46), Rodrigo M. (Manu Vallejo, m. 46) i Maxi Gómez (Jason, m. 72).

Gols: 0-1. M. 27: Dunk (p.p). 1-1. M. 38: Murray. 2-1. M. 86: Duffy.