Valencia CF28 mayo 2023

CRÒNICA | Empat entre el València CF i el RCD Espanyol (2-2)

Diego López i Samuel Lino, autors dels gols valencianistes

Empat entre el València CF i el RCD Espanyol en el partit de la Jornada 37 de LaLiga disputat al Camp de Mestalla.

Els nostres es van avançar amb un gol de Diego López en una primera part en la qual el València CF va demostrar una clara superioritat sobre el conjunt rival, que va retallar distàncies només dos minuts després i va aconseguir donar-li la volta al marcador en l'inici de la segona part.

En el 93’ Samuel Lino va aconseguir el 2-2 definitiu i el València CF buscarà certificar de manera matemàtica la permanència en el pròxim partit enfront del Reial Betis.

El València CF va eixir decidit a buscar la victòria des dels primers compassos i va generar sis ocasions de perill en els primers 20 minutos.

Diego López, Javi Guerra i Gayà van provar a Pacheco amb tres trets de mitjana distància, mentre que Justin Kluivert va disposar d'una cabotada franca en l'àrea xicoteta que va traure el portera rival, i Lato va rematar una pilota després d'una gran jugada personal de Javi Guerra que trauria la defensa rival pràcticament sota pals.

Els nostres, amb una altra gran demostració de personalitat i atreviment del jove migcampista de Gilet, tractaven de trobar l'acció que aconseguira fer pujar el primer tant al marcador en una primera part de clara superioritat sobre el conjunt perico.

En el 38, just abans del descans, Diego López va tornar a ser decisiu perforant la porteria de Pacheco com va fer davant al Reial Madrid.

No obstant això, l'alegria no duraria molt. César Montes remataria només dos minuts després una pilota des de l'esquerra per a tornar a posar les taules en el marcador en una acció en la qual els jugadors del València CF van reclamar una falta en atac.

Després del pas per vestuaris va haver-hi un intercanvi de colps. Dos trets, un per a cada equip, que donarien pas a una jugada desafortunada en la qual Braithwaite es va trobar un rebutge mort en l'àrea xicoteta i va espentar la pilota a la xarxa, posant el partit amb un resultat desfavorable de 1-2.

El València CF va continuar intentant-ho, tractant de generar perill per a tornar a empatar la trobada, i en el 93’, finalment, Samuel Lino va posar el 2-2 en el marcador. L'atacant brasiler va batre a Pacheco per a posar al València CF un pas més prop de la permanència matemàtica.

Fixta tècnica:

2. VALENCIA CF: Mamardashvili, Thierry R. (Foulquier, 63’), Diakhaby, Gabriel Paulista, Gayà, Nico (Hugo Duro, 62’), Javi Guerra, Diego López (Cavani, 82’), Toni Lato (Samuel Lino, 34’), André Almeida i Justin Kluivert.

2. RCD ESPANYOL: Pacheco, Óscar Gil, César Montes, Sergi Gómez (Calero, 92’), Cabrera, Oliván (Pedrosa, 67’), Sergi Darder, Denis Suárez (Vinícius Souza, 67’), Nico Melamed (Braithwaite, 46’), Puado (Aleix Vidal, 84’) i Joselu.

GOLS: 1-0 Diego López, 38’; 1-1 César Montes, 40’; 1-2 Braithwaite, 50’; 2-2 Samuel Lino, 93’.

ÀRBITRE: Gil Manzano (C. Extremeño). Amonestó a César Montes, Óscar Gil, Braithwaite i Aleix Vidal.

VAR: Del Cerro Grande (C. Madrileño).