Valencia CF03 mayo 2023

CRÓNICA | Empat entre el València CF i el Vil.lareal CF (1-1)

Samuel Lino, autor del gol valencianista

Empat entre el València CF i el Vila-real CF (1-1) en el partit de la Jornada 33 de LaLiga disputat al Camp de Mestalla.

Després d'una primera part competida de tu a tu, el Vila-real *CF es va avançar amb un gol de Jackson, però el València CF no es va rendir i va buscar donar-li la volta al marcador per tots els mitjans competint fins al xiulet final.

Cavani va anotar un primer tant que no pujaria al marcador per fora de joc i finalment, minuts després, Samuel Lino va empatar la trobada després d'una bona recuperació en camp rival. En el temps de descompte va marcar Alberto Marí, però novament el gol va quedar anul·lat per fora de joc.

L'equip, després d'aquest punt, buscarà la victòria la pròxima jornada enfront del RC Cèltic de Vigo.

La primera ocasió del partit va ser per al Vila-real CF i va arribar abans que es compliren els primers tres minuts de joc. Va ser a càrrec de Jackson, que va estavellar el seu tret contra el pal de la porteria valencianista: un avís de l'ímpetu del conjunt groc durant el primer tram del partit. I, és que, durant els primers minuts Mamardashvili va haver d'intervindre en diverses ocasions per a allunyar el perill lluny de l'àrea valencianista.

El València CF va saber resistir en el moment de dificultat i va disposar d'una primera ocasió gràcies a una construcció col·lectiva que Samuel Lino, dins de l'àrea, va tractar d'enviar al punt de penal buscant rematada, però la pilota va ser interceptada per la defensa de l'equip rival.

Amb el pas dels minuts el pols va anar equilibrant-se, jugant-se de tu a tu, competint en cada duel i en cada jugada, conscients de la necessitat de sumar un resultat positiu.

Els nostres van forçar al Vila-real CF a cometre errors, s'incrementaven les situacions de perill en l'àrea rival i just abans del descans el València CF va generar una gran ocasió. Un centre servit per Lli des de l'esquerra i cabotejat per Cavani en l'àrea xicoteta que va eixir llepant el cep del pal dret de la porteria de Pepe Reina.

Ho intentava el València CF, que després del descans va tindre un mà a mà en les botes de Diego López, que va estar molt prop de batre a Pepe Reina. No obstant això, a l'hora de partit, Jackson avançaria al Vila-real CF.

El València CF va respondre només cinc minuts després amb un contraatac ben interpretat per Lino que remataria Cavani per a batre a Reina, però el punt no pujaria al marcador per fora de joc.

Tot seguit, un centre xut de Javi Guerra des de la dreta el remataria Diego López en el segon pal, però la pilota tornaria a marxar-se fora per centímetres.

El València CF cridava cada vegada amb més força a la porta del gol i en una jugada en la qual va pressionar molt bé Ilaix Moriba per a recuperar en la vora de l'àrea, Samuel Lino va empatar el marcador en el 72’.

El Camp de Mestalla, amb més de 43.000 valencianistes en les graderies, va espentar per a tractar d'ajudar l'equip a aconseguir una victòria que haguera sigut molt important, però el marcador no es tornaria a moure a pesar que en el temps de descompte va marcar Alberto Marí però va ser novament anul·lat per fora de joc.

L'equip tractarà de retrobar-se amb el triomf la pròxima jornada.

Fitxa tècnica:

1. VALÈNCIA CF: Mamardashvili, Thierry Rendall, Diakhaby, Gabriel Paulista, Gayà, Nico (Ilaix Moriba, 56’), André Almeida (Hugo Duro, 69’), Javi Guerra, Yunus Musah (Diego López, 46’), Samuel Lino (Lato, 86’) i Cavani (A. Marí, 86’).

1. VILLARREAL CF: Reina, Foyth, Albiol, Pau Torres, Pedraza, Parejo, Baena, Ramón Terrats (Trigueros, 74’), Chukwueze (Gerard Moreno, 81’), Jackson i Yeremy Pino (Capoue, 66’).

GOLS: 0-1 Jackson, 61’; 1-1 Samuel Lino, 72’.

ÀRBITRE: Gil Manzano (C. Extremeño). Amonestà Nico, Samuel Lino, Thierry, Jackson, Cavani, Parejo,

VAR: Estrada Fernández (C. Catalán).

Partit de la Jornada 33 de LaLiga disputat en el Camp de Mestalla.