Valencia CF12 junio 2020

El Valencia CF mereix guanyar, però al final s'emporta un empat en el derbi davant el Levante UD (1-1)

Un gol de Melero de penal en el descompte impedeix que els locals sumen els tres punts

El Valencia CF va perdre dos punts en el descompte davant el Llevante UD (1-1) gràcies a un penal marcat per Melero de penal, en una acció molt discutida que va decidir el VAR, i que va deixar amb la mel en els llavis als de Mestalla després que Rodrigo aconseguira el gol en el minut 87. Els blanc-i-negres van gaudir de moltes ocasions, però no va estar precís en la rematada final i, al final, la injustícia de l'empat va entelar un derbi que va tindre color local.
Va ser un partit molt especial, per punts i tants motius. Esta epidèmia ha arrasat amb milers i milers de persones, s'ha emportat una part de nosaltres, les persones hem sentit por pel que estava succeint i, per moments, semblava que no hi havia un final. Però el temps ha anat a poc a poc suavitzant, no oblidant, aquesta difícil situació i el futbol ha tornat als cors de tants valencianistes que han recobrat sensacions i sentiments que durant tres mesos estaven lògicament oblidades per altres problemes més importants.
L'arrancada va ser molt bo amb el València CF ficant en la seua parcel·la al Llevant. Intensitat, col·locació i pressió van ser les seues premisses a la recerca d'arribar al marc visitant. En el minut 5 Maxi Gómez no va arribar per poc a un intencionat centre de Gayà en el primer avís seriós ofensiu dels blanc-i-negres. Guedes, en el 18, va tractar de sorprendre amb un colpege amb rosca que va eixir. Els blaugranes es van acostar en el minut 25 amb un tret desviat de Bardhi. Però arribaven de forma molt aïllada i sense excessiu perill.

El Valencia CF proposava més en atac i Carlos Soler, a la mitja hora de joc, va poder marcar, però el seu zambombazo es va estavellar en el travesser amb el meta ja batut. I en el minut 38 una acció personal de Gayà també va ficar por en el cos al meta, encara que la seua rematada amb la cama menys bona, la dreta, es va anar alt per poc. I dos minuts després de nou Carlos Soler va buscar el 1-0, però no va arribar per mil·límetres a un bon centre del de Pedreguer. I en el descompte Diakhaby va xutar també al pal, encara que la jugada estava invalidada per fora de joc. Havia d'arribar el gol, sobretot, per insistència i ocasions. No es va moure el marcador i tot quedava arracada per a la segona meitat.
Després del descans, el xoc va començar amb el mateix ritme valencianista de l'inici. Una bona triangulació va acabar amb una relliscada de Carlos Soler quan tractava de girar-se i llançar a porteria. Un altre toc d'atenció blanc-i-negre. I al caient de l'hora de joc Celades va fer dos canvis i va donar entrada a Wass i Gameiro per Florenzi i Maxi Gómez. Poc després Guedes no va trobar porteria en una bona posició. Estava sent un monòleg i faltava el més important, el gol, que s'estava resistint.
L'allau ofensiva dels de Celades era incessant, com un martell, i Aitor Fernández va haver de posar els guants per a detindre un bon tret de Rodrigo. El tècnic va ficar més pólvora amb l'entrada de Ferran per Carlos Soler en el minut 67. I el Llevant es va complicar la vida amb l'expulsió de Roger per doble groga en el minut 73. Encara quedava un món per davant i aqueixa superioritat volia aprofitar-la el València CF.
Faltava aqueix instant, aqueix moment màgic, aqueixa pausa per a marcar i tancar el xoc. El València CF va ser per totes davant un Llevant que es defensava amb tot amb un menys. L'emoció augmentava amb el pas dels minuts decisius. I, per fi, en l'últim sospir va aconseguir el que tant buscava. En el minut 87 Hugo Guillamón li va posar una pilota perfecta a Gayà per banda, el lateral va alçar el cap i Rodrigo, de manera magistral, batia per sota al porter blaugrana. Només faltava el descompte per a sumar tres punts, però llavors va arribar el penal que va destrossar les il·lusions. El col·legiat va esperar al VAR per a xiular pena màxima i Melero, sense temps per a més, feia l'empat que no va meréixer el Valencia CF.

Fitxa tècnica
1. Valencia CF: Cillessen, Florenzi (Wass, m. 56), Diakhaby, Hugo Guillamón, Gayà, Carlos Soler (Ferran, m. 67), Parell ©, Coquelin, Guedes (Cheryshev, m. 87), Rodrigo M. i Maxi Gómez (Gameiro, m. 56).
1. Llevante UD: Aitor Fernández, Miramón, Vezo, Postigo, Clerc, Campanya (Pablo Martínez, m. 83), Vukcevic (Radoja, m. 73), Bardhi (Toño, m. 73), Rochina (Melero, m. 60), A. J. Morales © (Borja Mayoral, m. 60) i Roger M. S.
Gols: 1-0. M. 89: Rodrigo. 1-1. M. 95: Melero de penal.
Àrbitre: Alberola Rojas, del comité castellà-manxec. Va amonestar a Hugo Guillamón (m. 42) del València CF, i a Miramón, Vukcevic del Llevant VOSTÉ Va expulsar a Roger per doble groga en el minut 74.
Incidències: Partit corresponent a la 28a jornada de LaLiga, disputat aquest divendres a les 22 hores a Mestalla a porta tancada. Es va guardar un minut de silenci en memòria dels morts pel Covid 19.