Valencia CF02 octubre 2019

El Valencia CF perd davant un efectiu AFC Ajax a Mestalla (0-3)

Un penal fallat, dos pals i clares ocasions malgastades van impedir a l'equip de Mestalla aconseguir un millor resultat

El Valencia CF va patir una dolorosa i gran derrota davant el AFC Ajax per 0-3, en un sorprenent partit en el qual l'equip de Mestalla va jugar un bon futbol, per moments espectacular, en el qual va fallar un penal, en el qual es va estavellar dos vegades en el pal, en el qual el meta visitant Onana va ser protagonista i en el qual va errar moltes ocasions clares de gol. I això en Champions es paga lamentablement molt car.

Tot i este inesperat resultat, els blanc-i-negres segueixen molt vius en aquesta competició i van jugar de tu a tu davant un semifinalista continental. Queda molt torneig per davant i el Valencia CF ja ha demostrat el seu potencial en estos dos partits i la resposta de l'afició va ser senzillament fantàstica. Només queda que continuar treballant i, especialment, mantindre l'alt nivell d'esta nit.

En un ambient espectacular en un Mestalla a rebentar, l'equip de Celades va eixir un futbol vertical i veloç que va posar en perill el marc de Onana. Guedes i Rodrigo cavalcaven per les bandes com dos bòlids davant un Ajax descol·locat per moments. No obstant això, el primer acostament visitant va acabar en gol d'una sabatada des de 25 metres de Ziyech que va sorprendre a Cillessen. Era el 0-1 en el minut 7 i el guió inicial es va trencar en trossos.

El millor va ser que el Valencia CF no es va ensorrar sinó tot el contrari. Li va ficar intensitat i raça, molta raça. Corria el minut 23 quan una arrancada de Guedes va ser tallada dins de l'àrea per Álvarez. El col·legiat italià no va dubtar a assenyalar pena màxima i Parejo va assumir la responsabilitat. El capità va llançar alt davant la seua sorpresa i la de tot Mestalla donada la seua seguretat des dels onze metres. Un altre contratemps per a la batalla Champions.

No va passar res. A agafar carrera i seguir en la baralla. Guedes, al caient de la mitja hora de joc, va empalmar fort però alt. L'Ajax ja no apareixia i el Valencia CF s'engrandia. Maxi Gómez va tindre una altra bona opció d'empatar, però Onana ho va evitar amb els peus. Amb tota la iniciativa local, els holandesos es van mostrar letals i en marcar el 0-2 en la segona rematada entre els tres pals, obra de Promes després d'un rebot de Van de Beek. Quina injustícia.

La mala sort apareixia de nou quan Rodrigo va rematar al pal amb Onana ja batut. Què més podia fer el Valencia CF per a portar un millor resultat? Jugava millor, combinava, triangulaba i arribava amb perill. Només li faltava encertar. Tot el contrari que el seu enemic que va poder fer el tercer al caient del descans amb una rematada enverinada de Ziyech al travesser i el posterior tret de Tagliafico, que va ser rebutjat amb una gran parada per Cillessen. Hauria sigut demolidor d'haver encertat el conjunt de Ten Hag. Amb un inesperat 0-2 va acabar una bona primera meitat del Valencia CF que va ser superior en tot menys en el marcador.

L'inici del segon temps va ser frenètic i Ferran Torres va poder marcar, però Onana va volar per a evitar la seua ajustada rematada al pal. Increïble però cert. Es repetia la història. I segons després un rebutge de Rodrigo, va donar en el meta i una altra vegada al pal. Era desesperant. Celades va moure la banqueta prop de l'hora de joc amb l'entrada de Kang In que va portar a Guedes a col·locar-se de davanter al costat de Rodrigo. Però va ser l'Ajax el que va executar el partit amb el 0-3 de Van de Beek en el minut 67.  I va poder ser pitjor si Garay, des de la mateixa línia, no saca amb el cap des de la mateixa línia de gol una vaselina de Van de Beek que es colava en el marc de Cillessen.

L'engruixat resultat va propiciar que l'Ajax controlara més la situació, que no arriscara res i que esperara amb ordre un Valencia CF desfonat per l'esforç i colpejat anímicament pel desconcertant 0-3. Els minuts anaven passant i Cillessen va tirar de reflexos amb una mà impressionant per a impedir el quart de la nit. Ja estava tot liquidat. Qui no vera el partit pensaria que va ser un xoc còmode per als holandesos, però la realitat va ser altra. Els de Mestalla no van meréixer aquesta garrotada pel seu joc, futbol i per tot el que va fer per a aconseguir un millor resultat. Però el gol mana i en eixe sentit l'Ajax va ser letal. Ara a pensar ja al Lille, encara que abans haurà d'afrontar el dissabte la visita de l'Alavés. Tot és possible encara, per descomptat. Hi ha equip per a il·lusionar-se.

Fitxa tècnica:

0. Valencia CF: Cillessen, Wass, G. Paulista, Garay, Jaume Costa, Parejo, Coquelin (Thierry R., m. 70), Guedes, Ferran (Cheryshev, m. 76), Maxi Gómez (Kang In, m. 57) i Rodrigo M.

3. AFC Ajax: Onana, Dest, Veltman, Blind, Tagliafico, Álvarez, Van de Beek (De Jong, m. 88), Martínez, Ziyech (Huntelaar, m. 85), Tadic i Promes (Neres, m. 81).

Gols: 0-1. M. 7: Ziyech. 0-2. M. 34: Promes. 0-3. M. 67: Van de Beek.