Valencia CF25 enero 2020

El Valencia CF tomba al FC Barcelona amb un gran treball i l'actuació estel·lar de Maxi Gómez (2-0)

L'equip torna a la senda de la victòria amb una posada en escena rotunda, en la qual va acaparar les principals ocasions de la trobada i venç al líder de LaLiga 12 anys després amb un ambient a Mestalla aterridor per al rival

No hi havia millor manera per a tornar a la senda de la victòria que amb un triomf d'alt voltatge, amb una posada en escena tan completa i davant un rival tan exigent com és l'FC Barcelona. El triomf del Valencia CF davant el conjunt blaugrana desprén matisos que saben fins i tot millor que el resultat final (0-2) i és que l'equip que dirigeix Albert Celades no va donar opció als de Setién. De la mà de Mestalla, que va impulsar des del primer minut fins a l'últim, el Valencia CF va saber refer-se després de fallar un penal en el minut 10 de partit, va acaparar les ocasions de perill i va executar amb eficàcia al líder de LaLiga, que va intentar per activa i per passiva trobar una via per a perforar la porteria de Jaume Domènech, sense èxit. Maxi Gómez, amb un doblet estel·lar, lidera al Valencia CF en una victòria rotunda per a continuar creixent en LaLiga.

El Barça es va presentar a Mestalla sabent que el Valencia CF no entén de límits quan es tracta de competir i Mestalla, que es manté com un dels tres estadis (Camp Nou i Santiago Bernabéu també) que no coneixen la derrota en el que va de LaLiga, va estrényer de valent per a contribuir a aconseguir la victòria. Es va demostrar en la final de Copa i s'ha tornat a demostrar aquest dissabte. Va començar fort el conjunt de Celades, que lluny de desesperar-se amb el domini de la possessió culer durant els primers minuts, va saber esperar la seua oportunitat per a eixir a l'atac amb eficàcia. En el minut 9, una obertura de Carlos Soler activava a Gayà en faceta ofensiva. El de Pedreguer, trepitjant a fons per l'esquerra, driblava a dos contraris i Piqué, superat, no va poder més que derrocar-ho per a evitar el mà a mà amb Ter Stegen.

En absència de Parejo, va anar Maxi Gómez qui va assumir la responsabilitat de llançar el penal, però Ter Stegen, especialment inspirat, li va negar el gol endevinant-li el tret. No va decaure el Valencia CF ni tampoc l'atacant, aclamat per Mestalla malgrat el seu error al crit de “uruguaià, uruguaià”. Es venia a dalt el conjunt de Celades. Primer, amb un centre enverinat de Ferran Torres que Ter Stegen va traure sobre la línia de gol després de rebotar en Piqué. Després, amb un tret novament de Maxi que el portera alemany va desviar el just perquè donara en la creuera de la seua porteria i que Gameiro en segona instància a punt va estar de manar cap a dins… Si bé va tornar a trobar-se amb Ter Stegen.