Fundació VCF11 junio 2024

Montroi presumix de mural amb la 'III Ruta Art Urbà VCF'

Dedicat a José Cerveró (Real, 1949), campió de la Copa en 1979 i de la Recopa i Supercopa d'Europa en 1980

La inauguració oficial del mural a Montroi de la 'III Ruta d'Art Urbà del Valencia CF' s'ha viscut com una autèntica festa del valencianisme.

L'obra, fruit del talent de Sucri i Furyo, s'ha centrat en la figura de José Cerveró, nascut en Real en 1949 i que va defendre els colors del Valencia CF entre 1973 i 1983, pujant del Mestalla i formant part de la plantilla campiona de la Copa del Rei de 1979, de la Recopa de 1980 i de la Supercopa d'Europa de 1980.

Precisament, Cerveró ha estat en l'esdeveniment, juntament amb els ex jugadors Ricardo Arias, ambaixador del Valencia CF, i José Manuel Sempere, en representació de l'Associació Futbolistes VCF. També, l'alcalde de Montroi, Manuel Blanco, i de Real, Gerardo López.

Un mural que també fa l'ullet a l'ex president del Valencia CF Jaume Ortí, molt vinculat a Montroi ja que la seua mare va nàixer en esta localitat.

L'obra vist l'antiga seu la cooperativa vinícola de la localitat gràcies al treball de la Penya Valencianista d'*Alcalans, que amb la III Ruta adquirix una major dimensió quant a la conservació del patrimoni històric.

La Ruta està organitzada per la Fundació VCF i la Diputació de València, a través de València Turisme, i en ella el Valencia CF és l'element vertebrador tant del sentiment com de l'arrelament de pertinença a la nostra terra valenciana, reforçant el seu atractiu com a potència turística de primer nivell. La Ruta és una mostra de l'arrelament local del Club al mateix temps que de la seua dimensió internacional: és una mostra de l'ADN VCF.

La III Ruta ja acull murals a Montroi, Beniatjar i Tavernes de la Valldigna i en breu ho farà a Gavarda. La II Ruta els mostra a Atzeneta d'Albaida, Alfafar, Gandia i Oliva; i la I ho fa a Cullera, Riba-roja de Túria i Sueca.

Copyright 2013-2024 Valencia Club de Futbol. Es permet l'ús del contingut editorial de l'article sempre que es faça referència a la seua font, a més de contindre el següent enllaç: www.valenciacf.com. Fotografies de Lázaro de la Peña, no es permet la seua reutilització.