Valencia CF17 abril 2024

Cristhian Mosquera i Yarek Gasiorowski, nominats als Premis Futbol Draft 2024

Els futbolistes del Valencia CF, formats a la AcademiaVCF, entre els millors canterans del futbol espanyol

Els defenses del Valencia CF, Cristhian Mosquera (2004) i Yarek Gasiorowski (2005), nominats als Premis Futbol Draft de 2024. Uns guardons que premien als millors canterans espanyols.

D'una banda, cal ressaltar que Mosquera també ha sigut inclòs en la llista dels nominats al Golden Boy -guardó que distingeix al millor jugador Sub-21 d'Europa-. Així mateix, durant esta temporada ha aconseguit ser el defensa central sub-19 amb més minuts competits en les 5 grans lligues (LALIGA, Premier League, Lligue 1, Sèrie A i Bundesliga) i, a més, encadenant més d'una volta sencera de campionat com a titular, des de la jornada 8 de LALIGA EA Sports 23-24. Este gran rendiment amb el Valencia CF, també li va portar, el mes de març, ha estrenar-se amb la Selecció Espanyola Sub-21.

D'altra banda, Yarek ha anat progressant amb passes de gegant en l'entitat valencianista. El de Polinyà del Xúquer, després de 13 temporades de formació en l'Academia VCF, va debutar amb el primer equip en la present temporada. Cal ressaltar que, amb el VCF Mestalla, ja va jugar la promoció d'ascens a Primera Federació la campanya passada, sent juvenil. A més, en l’apartat internacional, és un dels pilars de la Selección Espanyola Sub-19.

En esta primera tall de 77 jugadors, a més dels futbolistes del primer equip, també estan nominats a estos premis 4 futbolistes de l'Academia VCF: David Otorbi (2007), Raúl Jiménez (2006), Vicent Abril (2005) i Iker Córdoba (2005).

En el Comité Tècnic de Futbol Draft han participat Javier Lasagabaster (Director General de Futbol Draft), Francis Hernández (Coordinador de les categories inferiors de la Selecció Espanyola), Vicente Blanco (Adjunt al coordinador de categories inferiors de la Selecció Espanyola), Santi Dénia (Seleccionador espanyol Sub-21), José Lana (Seleccionador espanyol Sub-19 i Sub-18), Hernán Pérez (Seleccionador espanyol Sub-17), Markel Zubizarreta (Director de Futbol Femení de la RFEF), Ignacio Silván (Expert en Futbol de Pedrera) i José María Movilla (Director de Relacions Institucionals d’AFE).

Futbol Draft porta premiant als joves talents de la pedrera del futbol espanyol des de l'any 2006. Durant tots estos anys, han rebut el premi Futbol Draft jugadors amb passat valencianista com David Silva, Juan Mata o Ferran Torres.

Copyright 2013-2024 Valencia Club de Futbol. Es permet l'ús del contingut editorial de l'article sempre que es faça referència a la seua font, a més de contindre el següent enllaç: www.valenciacf.com. Fotografies de Lázaro de la Peña, no es permet la seua reutilització.