El Fórum Algirós és una iniciativa de la Fundació Valencia CF que acosta la història del Club a tots els valencianistes de la mà dels seus protagonistes.

De forma periòdica la Fundació organitza encontres vinculades a fets rellevants dels quasi 104 anys d'història, així com a altres temàtiques relacionades amb l'esport i la societat en general. Fins hui, s'han celebrat 12 Fórums:


Connexió Vintage: Kempes, el 26 de febrer de 2016 en el Centre Cultural Bancaixa, amb la participació de: els mítics jugadors Kempes, Arias i Felman; i els periodistes Paco Grande i Paco Lloret.
Bronco i Copero. 75 anys de la primera Copa, el 5 de maig de 2016 en el MuVIM, amb la participació de: Pepe Vaello, insigne valencianista; Josep Bosch, historiador; i els periodistes José Ricardo March i Alfonso Gil.
En el 2º Fórum Algirós, Valencia CF i Fundació van voler, a més, homenatjar a Josep Rodríguez Tortajada (1899-1982), president del Club durant la Guerra Civil (1936-1939), en la persona del seu fill adoptiu Francesc Cueva, a qui li va ser imposada la insígnia d'or i brillants del Valencia CF per part de Juan Cruz Sol, membre del Consell Assessor del Club.
Blanquinegre. A 90 minuts de la glòria, el 4 d'octubre de 2016 en la Plaça Interior de Nuevo Centro, amb la participació de: els grans jugadors Roberto Gil, Juan Cruz Sol i Miguel Tendillo, els qui van rememorar els títols conseguits pel Club entre 1941 i 1981; i del periodista Alfonso Gil.
Claramunt. 50 anys del debut d'un mite, el 24 de novembre de 2016 en el Complex Esportiu Cultural La Petxina, de la Fundació Esportiva Municipal, amb la participació de: el gran Pep Claramunt i els seus companys d'equip Abelardo i Sergio Manzanera; i els periodistes Alfredo Relaño i Paco Lloret.
L’equip elèctric. 75 anys de la primera Lliga, el 16 de febrero de 2017 en el Palco VIP de Mestalla, con la participación de: la hija de Mundo Rosa Suárez; Rafael Bau, nieto de Rafael Bau García, directivo de la época; y los periodistas José Ricardo March y Alfonso Gil.
En el 5º Fórum Algirós, la Fundació va anunciar que anava a instar al Valencia CF perquè es reconeguera oficialment a Rafael Bau García com a president, càrrec que va ocupar des del 28 de juny de 1936 i que es va prolongar durant 47 dies. Este reconeixement es va oficialitzar a l'octubre de 2017.
La huella de la memòria. Recuperant la història del futbol, el 29 de març en el Saló d'Actes del Cubo Amarillo de la Ciutat Politècnica de la Innovació, de la Universitat Politècnica de València, amb la participació de: Iñaki Mendoza, director del Museu i documentalista de la Real Sociedad; Manuel Tomás, Centre de Documentació i Estudis del FC Barcelona; i Loles Ruiz, responsable del Departament de Patrimoni · Museu VCF de la Fundació València CF; sent el moderador Salvador Muñoz, catedràtic d'Universitat, Restaurador Obra Gràfica i Documental de l'Institut de Restauració de Patrimoni de la UPV.
L'orígens del futbol valencià. De Burjassot a València, el 8 de juny de 2017 en el Saló d'Actes de la Casa de la Cultura de Burjassot, amb la participació de: Miquel Nadal, escriptor; David Montesinos, nét del mític jugador Montes; Arturo Cervellera, investigador; i el periodista José Ricardo March.
La Copa de Fires. Cent anys de Fira València, el 19 d'octubre de 2017, en el recinte de Fira València, amb la participació de: Francisco García "Paquito" i José Martínez, exjugadors del Valencia CF; José del Olmo, responsable de Documentació Històrica de la IFFHS; i el periodista Paco Lloret.
Gol a València! Pioners del periodisme esportiu, el 25 de gener de 2018 en la Llotja VIP de Mestalla, amb la participació de Paco Nadal, José Ricardo March, Miquel Nadal i Alfonso Gil; i en el qual es va homenatjar a Jaime Hernández Perpiñá, de 90 anys d'edat, degà i referent del periodisme esportiu valencià i figura clau en la divulgació de la gran història del Club.
És la nostra passió! Identidades y culturas futbolísticas, el 22 de febrero de 2018 en el Palco VIP de Mestalla, con la participación de: Ramón Llopis-Goig, profesor titular de Sociología de la Universitat de València; John Williams, profesor asociado de Sociología de la Universidad de Leicester (UK); y del periodista Alfonso Gil.
Va de bo GOL!, el 13 de juny de 2018 en el Trinquet de Pelayo, amb la participació de: Juan Cruz Sol, Pep Claramunt i José Cerveró, exfubolistas del Valencia CF vinculats a la pilota valenciana; dels expilotaris Antonio Reig "Rovellet" i Alfredo Hernando "Fredi"; i d'Alberto Soldado, cronista de pilota.
Un equip pirotècnic. Falla i futbol al Cap i Casal, el 15 de novembre de 2018 en el Casal Faller "El Tio Pep", amb la participació de: Jesús Peris, Pedro Nebot, Luis Fernández, Merchina Peris i José Ricardo March.
Un abraç entre germans. El Valencia CF al Méxic de Max Aub (1963-1966), el 17 de octubre de 2019 en la Biblioteca Valenciana Monestir de Sant Miquel dels Reis, con la participación de: Roberto Gil, Mª Teresa Álvarez Aub, Paco Lloret y José Ricardo March.
El primer Valencia CF. 100 anys del primer partit en Algirós, el 4 de diciembre de 2019 en el Palco VIP de Mestalla, con la participación de descendientes de Montes, Piñol, Rino, Cubells, Cordellat y Peral.
De tot cor. Sempre en la nostra memòria, el 18 de marzo de 2021 en el Palco VIP de Mestalla, con la participación de Ricardo Arias, Miguel Ángel Bossio, Miguel Tendillo y Fernando Giner. Fórum Algirós homenaje a quienes nos dejaron en 2020 y principios de 2021, con mención especial a Sol, Españeta y Vicent Cuxart.
La Lliga dels símbols. 50 anys del campionat de 1971, el 15 de abril de 2021 sobre el verde de Mestalla, con la participación de Pepe Claramunt, Enrique Claramunt, José Vicente Forment y Antonio M. Martínez “Antón”.
Roberto Gil. Tota una vida dedicada al Valencia CF, el 6 de julio de 2021, en el Castell de Riba-roja del Túria, con la participación de Pepe Claramunt, Miguel Ángel Bossio, Miguel Tendillo, Merchina Peris y el propio Roberto Gil.