UNA COMUNItAt conduïda pel valencianisme

El 16 d’abril de 2015 comença una nova era en la Fundació Valencia CF. En una clara visió d’impulsar nostra societat mitjançant el valencianisme, ens marquem tres missions fonamentals:

  • Promoure l’esperit i els valors del valencianisme en la nostra terra i posar en valor el patrimoni històric del Club.

  • Donar suport als menys privilegiats com a la millor manera de tornar el suport que cada dia ens dona la societat valenciana.

  • Fomentar el sentiment de vinculació i arrel a València.

Per portar a bon termini la nostra visió, la Fundació Valencia CF té tres àrees principals d’actuació:

  • Cultura y Arrels

  • Responsabilitat Social i Solidària · COR Blanquinegre

  • Educació i Salut

CULTURA i arrels

El Valencia CF és un Club quasi centenari, en una rica història que el nostre Departament de Patrimoni investiga, cataloga, restaura i preserva. Trofeus, camisetes històriques i documentes excepcionals, com l’Acta Constitucional que presideix la Llotja d’Honor de Mestalla. Un manuscrit d’un valor incalculable que representa la nostra partida de naixement com a Club, firmat pels nostres fundadors.

Els familiars d’estos pioners varen tindre l’oportunitat de compartir la visió dels seus antecessors en la nova propietat del Club, en un retrobament històric que va simbolitzar la unió de passat, present i futur. Un passat que va nàixer en el mític Bar Torino, ubicat en 1919 en l’actual Plaça de l’Ajuntament. En el punt exacte on tota la plantilla i directius del Valencia CF descobriren el nostre kilòmetre zero.

Des de la Fundació ens ocupem de preservar la nostra memòria, en el testimoni d’aquells que la protagonitzaren i en les imatges d’aquells que la varen immortalitzar. L’exposició cuidada i atractiva de la nostra memòria gràfica, compartida en velles i noves generacions, ens ajuda a fer més sòlides les nostres arrels.

Però el nostre esforç no només se centra en el passat. Volem fer perviure l’esperit valencianista també en les noves generacions, en projectes innovadors dins de l’àmbit cultural que aprofiten les noves tecnologies per potenciar la creativitat dels nostres aficionats.

RESPONSABILItAt SOCIAL i SOLIDÀRIA - COR BLANQUINEGRE

El valencianisme sempre s’ha caracteritzat per la seua solidaritat, en els moments decisius i en qui més ho necessita. Des de la Fundació, volem canalitzar eixe esperit solidari que fluix per les nostres venes cap a totes aquelles iniciatives que puguen servir per ajudar a les causes més justes i als col·lectius menys privilegiats. Volem tornar a la nostra societat tot el suport que rebem per part dels nostres aficionats.

La Fundació té sempre les seues portes obertes a la col·laboració en totes aquelles entitats que comparteixen els nostres valors i interessos socials i solidaris.

EDUCACIÓ i SALUt

Des de la Fundació, entenem l’educació com un valor que va més enllà de la formació acadèmica. Volem potenciar la innovació en l’esport des de diverses àrees, com la medicina, l’educació física, el dret esportiu, la tecnologia... Continuem potenciant els diferents Màsters, seminaris, conferències i cursos especialitzats impartits des del nostre Centre de Formació, la nostra marca formativa plenament consolidada. Fomentem la col·laboració en universitats i institucions vinculades a l’Educació i promoguem els hàbits saludables entre els nostres seguidors i la nostra societat. En definitiva, ens unix el desig de convertir la Fundació Valencia CF en una entitat reconeguda i volguda. Una Institució valenciana i valencianista que, pels seus valors, el seu compromís social i les seues activitats en favor de la nostra terra, plene d’orgull no només als aficionats del Valencia CF, sinó al conjunt de la nostra societat.